DON’T do it yourself

DDIY.jpg

Je leest de gekste beautytips op internet. Een greep uit de meest hardnekkige tot hilarische. DON’T Do It Yourself dus.

Een haarmasker met mayonaise en/of eierdooiers
Aaargh. Tenzij je de godganse dag naar een broodje smos wil ruiken, ga je gewoon een welriekend maskertje halen bij je kapper of je warenhuis.

Tandpasta op pukkels? True, de pasta droogt je pukkels uit, maar je huid raakt vreselijk geïrriteerd en ziet er vies en rood uit.
Goed alternatief: om de oorzaak van je pukkels aan te pakken, maak je best een afspraak bij een dermatoloog. Wil je meteen af van je pukkels, dan is er slecht nieuws. Geen enkele make-up kan ‘reliëf’foutjes 100% camoufleren. Je kan echter een camouflerende crème of foundation in de kleur van je huid gebruiken om ze te ‘verlichten’. Ze zien er dan alvast een stuk minder rood en opvallend uit.

Je nagellak fixeren met haarlak (of een andere spray)
Vanwaar halen ze het. Wil je heel snel de deur uit met je nagellak, steek dan je handen in een kommetje met koud water.

Je make-up fixeren met haarlak
Please. Er bestaan professionele sprays om je make-up te fixeren. Heb je die niet in huis, kan je je behelpen met een bus waterspray. Verstuif die over je make-up (verstuiven = nevel, dus niét sproeien!), daarna dep je met een tissue zachtjes aan beide kanten van je gezicht.

Wat je wél kan doen met haarlak
Je haarspelden eventjes met lak bespuiten vooraleer je ze in je haar steekt (én met de geribbelde kant tegen je hoofdhuid), dan blijft je dot nog beter zitten.
Nylon kousen zijn iets meer ‘ladderproof’ als je er eerst eens over gaat met een beetje lak…